Fixa ett eget spa hemma

Att göra ditt badrum till en oas där du kan ta hand om dig själv är en mycket bra investering. När du ska göra iordning ditt badrum ska du tänka på vilken stil du vill ha och vad för känsla du ska få när du kliver in där. Genom att sätta in duschväggar i svart kan du skapa vilken stil du vill. Sådana duschväggar passar i alla sorters badrum och det finns flera olika varianter att välja mellan. Om du vill inreda mer industriellt är det perfekt med svarta duschväggar men det fungerar lika bra om du vill ha en mer lantlig stil. Kolla vilka modeller som finns och hitta den perfekta duschväggen till ditt badrum. Försök att göra badrummet en fröjd för alla sinnen. Ställ in doftljus, lägg in fluffiga handdukar och någon fin blomma.

Ta hand om hela kroppen

När du har ett fint och trivsamt badrum kommer du vilja spendera tid där inne. Att då göra ett eget hemmaspa där du tar hand om dig själv är perfekt. Under vinterhalvåret är det extra viktigt att du vårdar din hud. Ta en varm dusch till att börja med, skrubba sedan kroppen och rensa huden från alla slaggprodukter. När du ska boosta huden i ansiktet kan du lägga en ansiktsmask. Medan du har ansiktsmasken på dig kan du fixa håret och göra pedikyr på fötterna. Lägg en vårdande hårinpackning, fila dina fötter och måla sedan naglarna. Avsluta din spabehandling med att göra en härlig manikyr. Välj ett snyggt nagellack och fixa dina naglar. Smörj även in händerna med en bra handkräm. Låt stunden i badrummet vara helig, låt ingen störa dig. Lämna även mobiltelefonen utanför eller sätt den i flight mode om du vill ha den för att spela rogivande musik. Att vara skärmfri kan göra att du verkligen kan varva ner. Försök även att rensa tankarna och bara vara i nuet.

Vårda huden i ansiktet ordentligt

Rengöring är grunden för en välmående hud. Försök att hitta en rengöring som inte tar fukt från huden. En olja kan därför vara ett bra alternativ på vintern för att kunna hålla fuktnivån på topp. Vintertid är det även en fördel att välja serum som innehåller olja. De är extra sköna och effektiva för huden. De är också bra om du vill maximera fuktbalansen. Applicera ett oljeserum direkt efter att du har rengjort huden och massera gärna huden lite extra i samband med insmörjningen. På vintern är det även viktigt att du har bra och vårdande ansiktskrämer. Att ha både en natt- och dagkräm är bra eftersom de gör olika saker för huden. Dagkrämen skyddar huden under dagen och nattkrämen hjälper till att reparera och återuppbygga huden. Att göra en peeling 1-2 gånger i veckan är även bra för att ge lite extra fukt.