Hudvård med havsingredienser

De flesta vill ha en välmående och klar hy. För att få detta behöver du ta hand om din hy genom att äta rätt och återfukta den. Det går givetvis att använda vanlig neutral hudkräm, men för att få bästa resultat är det viktigt att du använder hudvård som passar just din hudtyp.

Hitta rätt hudvård till din hy

När det pratas om hudtyp finns det torr, blandad och oljig. Har du en oljig hy kan det bli värre om du använder hudvård som är anpassad för torr hy. Förr torr hy rekommenderas det ofta att köpa hudvård med Sea Formula då havsingredienser har återfuktande egenskaper. Vissa havsingredienser som exempelvis olika alger hjälper också till att förbättra hudens elasticitet och får huden att se fastare ut.

Återfuktande egenskaper

Andra populära havsingredienser som du ofta finner i hudvård är havsalt, seaweed, mjukcorall och tång. Brunalg har också en återfuktande egenskap som är bra för torr hy. När du letar efter ny hudvård med havsingredienser finns det olika krämer och oljor i varierad prisklass. Det gör att du kan hitta en produkt som passar din plånbok. För att hitta en produkt inom hudvård som funkar just för dig är det bäst att testa dig fram.

Hudvård efter hudtyp