3 skönhetsbehandlingar utan kirurgi

Intresset för hudvård är stort och med åldern är det allt fler som inser vikten av att ta hand om sin hy. Ålder, stress, solexponering, föroreningar och rökning är bara några av många faktorer som sätter sina spår i huden. Rynkor, pigmenteringar och förstorade porer är några av de hudproblemen som många vill åtgärda. Med bra hudvård är det möjligt att lindra och dämpa vissa av hudvårdsproblemen. För att uppnå fina resultat krävs bra produkter och tålamod. Att regelbundet göra en behandling är bra för att grundligt rengöra huden och ge den en kickstart. Här kan du läsa mer om några effektiva skönhetsbehandlingar som passar dig som vill förbättra huden.

Dermapen

Dermapen är en skönhetsbehandling som blivit mycket populär de senaste åren. Det är en avancerad fraktionerad nålbehandling som gör att hudens kollagenproduktion ökar. Dermapen kan användas för en rad olika hudproblem, bland annat för att motverka och behandla åldrad hud, acneärr, rynkor, fina linjer, förstorade porer och upphöjda ärr. Nålarna kan gå olika djupt ned i huden beroende på vilken effekt du vill uppnå. En mer ytliga behandling ger en uppfräschning medan en mer djupgående behandling reducerar ojämnheter som sitter djupare. Behandlingen utförs hos Akademikliniken som erbjuder det senaste inom avancerad hudvård. Här kan du boka en kostnadsfri konsultation för att få råd om vilken behandling som passar just dig bäst. Utöver dermapen erbjuder Akademikliniken många olika behandlingar och ingrepp, exempelvis peelingar och laserbehandlingar. Under konsultation får du träffa en certifierad behandlare som ger dig råd utifrån dina önskemål. Under konsultationen kan du även passa på att ställa frågor och lära dig mer om hur processen går till. För bästa resultat bör du genomföra flera behandlingar med en viss tid emellan.

Kemisk peeling

Kemisk peeling hos en klinik är en behandling som ger smidig hud med mer lyster. Det är ett effektivt sätt att minska fina linjer och ojämnheter. Peelbehandlingen tar bort skadade hudceller och orenheter på ytan och ökar cellförnyelsen. Vid kemisk peeling används syror, men det finns även peeling med laser och dermabrasion som är en mekanisk peeling. AHA, en förkortning för Alpha Hydroxy Acid, är den vanligaste syran att använda i peelbehandlingen. Det finns många skönhetsprodukter som innehåller AHA-syra, men en behandling på klinik ger betydligt större effekt eftersom auktoriserade hudterapeuter och läkare får använda sig av starkare syra.

Skin tightening med laser

Hos Akademikliniken kan du även genomföra behandlingen Skin tightening som är ett ansiktslyft utan kirurgi. Med Fotona 4D-laser genomförs behandlingen på djupet i fyra olika steg. Resultatet är en uppstramad och föryngrad hud med förbättrad struktur, färg och lyster.