Ta hand om din hud under sommaren

Sommar och sol är underbart, men din hud kan ta skada av överexponering från solen, saltvatten och av myggbett som du kliat sönder. Huden tar större skada än vi tror under sommarhalvåret och det gäller att vara rädd om den.

Är du den som solar med parfym på dig? Aja baja! Det är inte bra för din hud. Se till att du tvättar bort parfymen du använder innan du lägger dig i solen. Ifall du fått slut på din parfym för att du tvättat bort för mycket så kan du enkelt köpa ny online. Du hittar olika slags parfymer, exempelvis Britney Spears populära parfym till bra priser.

Gör huden glad på sommaren

Det är viktigt att huden hinner vänja sig vid solen innan du exponerar dig allt för mycket. Se till att du sitter i skuggan i början och/eller använder en tillräckligt hög solskyddsfaktor innan du fått upp brännan. Att bränna sig av årets första varma solstrålar är mycket lätt och därför är det extra viktigt att undvika en skadlig överexponering. Bränd hud av solen är ett av de vanligaste sätten att förstöra huden på och barn är extra känsliga. Sätt på en solhatt och täckande kläder på små barn samt solskyddsfaktor vid behov.

Undvik att klia sönder huden när du fått myggbett genom att smeta in dig med myggbalsam. Om du ändå får ett myggbett kan du smeta in området med Aloe Vera gel eller Tea tree olja. Då minskas klådan och du slipper klia sönder dig.

Har du badat i saltvatten är det viktigt att du duschar efteråt. Saltet kan annars göra att huden börjar klia och bli torr. Klor är inte heller bra att ha på huden, så även om du håller dig i poolen är det viktigt att du duschar av dig efteråt för att minska risken för hudproblem.