Ansiktsmassage

Genom att regelbundet massera ansiktet kan muskelspänningar lösas upp och verka avslappnande. Detta kan bidra till både ett föryngrat ansikte med mer lyster och minska olika besvär såsom exempelvis huvudvärk.

Hur det fungerar

Att ha som rutin att massera ansiktet samtidigt som man smörjer in sin fuktkräm eller ansiktsolja kan ha en positiv inverkan på hudens mående. Det som sker är att blodcirkulationen ökar, som i sin tur gör att syresättningen av huden förbättras. Bindväv, hud och muskler som masseras varsamt minskar spänningar. Hela ansiktet och halsen masseras men vid den tunna huden runt ögonen gäller det att vara extra försiktig. En närande olja kan vara bra att använda så att fingrarna glider lätt över huden. Det rekommenderas dock att man använder en måttlig mängd olja så att viss friktion bibehålls. Ansiktsmassage kan man ge sig själv hemma och är inte särskilt svårt. Minst två gånger i veckan bör man massera ansiktet.

Resultat

De som testat hävdar att ansiktsmassage ger ett piggare utseende och minskar hängiga ansiktsdrag. Eftersom muskelspänningar kan lösas upp kan metoden också vara effektiv mot spänningshuvudvärk. Ansiktsmassage kan också ha viss effekt på vårt psykiska mående och kan öka välbefinnandet. Detta beror på att må bra- hormonet oxytocin utsöndras vid beröring, samtidigt som puls och blodtryck sänks.