Ät rätt och få en välmående hy

Det är viktigt att äta rätt och få i sig tillräckligt med näring för att kroppen ska fungera korrekt. När vi tar hand om oss inifrån och ut kommer det spegla av sig både i vår vikt och framförallt i vår hy. Huden är en bra termometer att gå efter för att ta reda på hur vi egentligen mår på insidan.

Inom alternativmedicin är det vanligt att man använder olika metoder för att ta reda på vad det bästa botemedlet är mot en åkomma. Det är vanligt att man utgår ifrån ett holistiskt perspektiv, alltså en helhetssyn när det kommer till kroppen. Kosten är bara en faktor att ta hänsyn till för att uppnå bättre hälsa.

Ät rätt och bli vacker

De flesta bryr sig bara om vad de äter för att de vill gå ner i vikt, men många märker en direkt skillnad i deras hud och i hyn i ansiktet när de lägger om sina kostvanor till det bättre. Modeller som arbetar med att se bra ut och alltid måste tänka på vad de äter, brukar kunna märka en drastisk skillnad i deras hy när de har varit lediga och haft en period när de fuskat med maten.

Anledningen till att huden påverkas så mycket av vad vi äter (och inte äter) beror på många saker, varav en är näringsbrist. Håravfall, sköra naglar som skivar sig och känslig hy som lätt får utslag är bara några exempel på symtom som kan uppstå när man lider brist på exempelvis zink.

Om man har candida, en överväxt av svamp, kommer det att synas främst på tungan, men det kan också märkas av i hårbotten och på andra ställen på kroppen som är fuktiga och täta. Candidasvampen kan ställa till med mycket problem i hela kroppen och det kan bara behandlas med hjälp av rätt kostvanor, eftersom candida är ett tillstånd som börjar inifrån.

Hälsa för hela kroppen

Det som är bra för hela kroppen är också bra för huden. Har du artros i din höft kan det bli bättre tack vare bättre levnadsvanor. En bra blodcirkulation i kroppen syresätter cellerna och får hela kroppen att må bättre. Därför är också träning bra för huden, samt för artros. Träna gärna utomhus så du får frisk luft i lungorna. Huden och hårbotten mår också bra av att få frisk luft, sol och en skvätt D-vitamin.