Effektiva hudvårdsbehandlingar

Det finns mängder av olika ansiktsbehandlingar, men det är dock inte alla som är effektiva. Många behandlingar är sköna och avslappnande, men ger inget synbart resultat . Här kan du läsa mer om tre kraftfulla hudvårdsbehandlingar som garanterat förbättrar huden.

Dermapen

Dermapen kallas även för microneedling och är en mycket effektiv hudföryngrande hudbehandling som fungerar oavsett hudtyp eller hudfärg. Den behandlar framför allt fina linjer, rynkor, förstorande porer, hyperpigmenteringar, akne, ärr och hudbristningar. Hos Nordic Hair Clinic får du en kostnadsfri konsultation där en hudterapeut går igenom vilka problemområden du vill behandla, dina övriga önskemål samt hur behandlingsprocessen går till. Dermapen är en av de trendigaste och populäraste hudvårdsbehandlingarna just nu. Den kallas även för microneedling eftersom sterila mikronålar används för att punktera huden. Detta stimulerar kollagenproduktionen och huden byggs upp igen. Det är ett mycket effektivt ingrepp som genomförs helt utan knivar och ger porslinshy. Återhämtningstiden är kort och behandlingen tar endast 90 minuter. Det vanligaste är att behandla ansiktet, men även hals, dekolletage och händer kan behandlas.

PRP-behandling

PRP, även kallad vampyrbehandling, är en annan effektiv ansiktsbehandling som bland annat ger slätare hy, jämnare pigment, mer lyster och glow och reducering av akneärr. Behandlingen kan utföras på ansikte, dekolletage, händer och hals. Patienten behandlas med sitt egna blod som tas upp i små sprutor och injiceras ytligt i huden. Behandlingen tar cirka två timmar och avslutas med en lugnande aloe vera-mask. I början krävs det 3 PRP-behandlingar med fyra veckor emellan, men därefter räcker det med en varje halvår för att upprätthålla det fina resultatet. PRP kan med fördel kombineras med Dermapen.

Microdermabrasion

Microdermabrasion är en kemisk peeling som varsamt slipar huden. Denna behandling passar dig som vill behandla pigmentförändringar, förstorade porer, oren hy, och åldrad hud. Den är dock något mindre effektiv än microneedling och PRP.