Microneedling

Som namnet låter är det alltså mikronålar som används vid denna behandling. Genom att dessa nålar försiktigt penetrerar hudens ytan bildas tusentals små hål. När detta sker skapas en reaktion i huden som kan motarbeta många olika typer av hudproblem. Genom dessa mikroskopiska hål som bildas i huden kan också huden tillgodogöra sig efterföljande hudvårdsprodukter mer effektivt.

Tekniken

Denna typ av behandling görs på salong av utbildade terapeuter, men den kan även kompletteras med egenvård hemma. Eftersom huden skadas är det mycket viktigt att desinfektera både hud och verktyg, då det annars finns risk för infektioner. För olika svåra problem används olika längd på nålarna. En roller med hundratals nålar rullas över huden i olika riktningar och skapar på så vis dessa mikrohål i huden. För att uppnå optimalt resultat smörjs huden in med passande kräm och serum. Efter en behandling är huden röd och kan i vissa fall blöda lite. Oftast lägger sig denna irritation efter någon dag, men det är viktigt att ta hand om huden och undvika solljus den första tiden efter en behandling. Huden kan i vissa fall fjälla flera veckor efter att behandling gjorts, så återfuktning är ett måste. Tekniken kan användas för att behandla följande hudproblem.

  • Rynkor
  • Slapp hud
  • Celluliter
  • Ärr
  • Ojämn hudton
  • Stora porer
  • Bristningar

Hur det fungerar

Genom att dessa små hål bildas i huden reagerar huden på samma sätt som vid en normal yttre skada. Det är ju trots allt en skada i huden som orsakas. Blodgenomströmningen till området ökar, vilket gör att näringsämnen kan tas upp av cellerna. De små hålen ska normalt sätt läka väldigt snabbt, oftast inom någon dag. Det skickas också en signal till huden att skapa nya celler som ska ersätta den skadade huden. Genom att smörja in huden med bra hudprodukter får den nya huden möjligheten att återskapas mer friskt än den tidigare huden.