Hår- och hudvård – Tips!

Många människor lägger idag ner lite extra tid på att se till att skaffa sig goda rutiner när det gäller hår- och hudvård. Vi blir allt mer måna om att ta hand om oss själva och se till att vår hy är i toppskick. Att skapa en bra hår- eller hudvårdsrutin är dock inte alltid det lättaste och det finns många saker som man kan behöva tänka på. För det första är det viktigt att vara medveten om att alla produkter inte passar alla och att alla rutiner inte är för alla. Det gäller att hitta något som fungerar för just dig, din hudtyp, hårtyp och din vardag.

Smarta tips för bättre hårvård

1. Anpassa dina hårvårdsrutiner utifrån säsong. Om det är vinter, kallt och kyla behöver ditt hår en annan typ av vård än under sommaren då solens starka strålar påverkar hårets kvalitet.

2. Är du trött på att ditt solblekta eller blonderade hår får en gulaktig ton? Då kan du använda dig av silverschampo som snabbt och enkelt får bort de gula tonerna och ger dina blonda lockar en kallare ton.

3. Se till att klippa ditt hår ofta. Om du vill behålla den frisyr du har idag rekommenderas en klippning var åttonde vecka. Den som har längre hår kan oftast vänta längre, men kom ihåg att ditt hår snabbt kan slitas så se över dina toppar då och då.

4. Tvätta inte håret alldeles för ofta. Detta kan göra att din hårbotten torkar ut, då de naturliga fetterna ständigt avlägsnas. Se också till att du inte använder för varmt vatten.

Smarta tips för bättre hudvård

1. Ta reda på vilken typ av hudvård som passar din hy. Har du torr hy? Fet eller kanske blandad hy? Om du har problem med akne kan du behöva läkemedel. Anpassa därför alltid produkterna efter dig själv och köp inte enbart för att det är ett bra märke eller populärt.

2. Skapa dig en daglig rutin av att du alltid rengör huden innan du går och lägger dig och på morgonen när du vaknar.

3. Införskaffa dig en bra dagkräm och en minst lika bra nattkräm. Krämerna verkar olika och därför är det bra att ha en av varje. Kom ihåg att det kan ta tid innan du ser resultatet av dina produkter. Din hy behöver tid på sig att anpassa sig.

4. Kom ihåg att skydda din hud mot solens starka strålar. I dag finns det smink som har UV-skydd i sig, vilket gör att du kan sminka dig precis som vanligt. Det finns även vanliga dagkrämer som har detta solskydd, vilket lämpar sig perfekt för den som inte använder eller gärna undviker underlagskrämer under sommaren.