En proffsig hudvårdsrutin som håller!

Känner du också att du blir förvirrad av alla hudvårdsrutiner som finns? Man ska använda peeling, masker, toner och både dag- och nattkräm. Den som är extra duktig har även ett specifikt serum och gärna en ögonkräm, men när ska man applicera allting och är alla produkter verkligen nödvändiga? Vi har svaret på gåtan och har tagit fram en hudvårdsrutin som passar de allra flesta. Här har vi försökt att skala av så mycket som möjligt så du endast behöver ta del av de absolut nödvändigaste. Skulle du känna att du vill tillföra en produkt så kan du naturligtvis göra det.

Enkel och smidig hudvårdsrutin

1. Ta bort make-up

Precis som det är lika viktigt att borsta tänderna med en bra tandborste från GUM så är det minst lika viktigt att hålla huden ren. Om du använder dig av smink måste du se till att avlägsna detta innan du går och lägger dig. Använd en bra make-up remover och undvik starka tvålar.

2. Cleanser

Du är säker på att du har fått bort allt smink, eller? I många fall tror man att ansiktet är helt rent, men i majoriteten av fall har du fortfarande mycket kvar. En cleanser ser till så att smutsrester och föroreningar som fastnat i huden försvinner. Alla hudtyper är olika, så hitta en produkt som passar just dig.

3. Peeling

Med hjälp av en bra peeling kan du få bort döda hudceller som täpper igen dina porer. Här gäller det dock att vara försiktig. Peela inte mer än två gånger i veckan och använd en produkt som är framtagen för ansiktets känsliga hud.

4. Investera i en bra ögonkräm

En ögonkräm är faktiskt viktigare än man kan tro. Den är anpassad efter den känsliga huden kring ögonen och hjälper dig att strama upp och bli av med svullnad. Gnugga inte in krämen utan applicera den med lätta duttande eller klappande rörelser. Se också till att du inte kommer för nära ögat. Detta kan skapa irritation och svullnad, vilket du bör försöka undvika.

5. Dag- och nattkräm

En kräm för dagen och en kräm för natten. Det är precis så det ska vara. Välj en dagkräm som är lätt och ger mycket fukt. Gärna en som innehåller UV-skydd. Till natten kan du välja en fetare kräm som har möjlighet att ligga och verka under alla timmar som du sover. En dagskräm med SPF bör inte bara användas under sommaren, utan kommer till sin fulla rätt under alla dagar om året. Även om vi inte ser solen så mycket på vintern så finns den där och strålarna kan fortfarande orsaka skada på vår hud. Använd inte solkräm som är framtagen för kropp och strandbad.